Jokapaikassa jo vihertää, ja jopa meidän pihallakin nurmi kasvaa. Kesä ja kärpäset tulee!
Koko talven kun koirat pihalla kävelivät,niin suurimmaksi osaksi pihaa syntyi sellainen melkein 10cm paksun tiiviin jääkerroksen,joka ei meinannu sulaa keväällä pois,ei tekemälläkään.Muilla jo nurmikko esillä joistakin kohtaa, niin meillä piha vielä tiiviin lumen ja tuon jäänpeitossa,jonka päällä usean cm vesikerros.Liukas jää oli hirveän vaarallinen koirille, joten oli pakko edesauttaa suolan avulla jään lähtemistä.Koiran tassutkin kesti suolan,vaikka siitä varoiteltiinkin.
Olin ihan varma, ettei se jää katoa siitä kesäksikään.Huhtikuuhun mennessä oli jo onneksi kaikki sulanut pois, mutta piha oli ihan keltanen.Suolahan keväällä aiheuttaa juuri sen, että nurmi kellertää, sekä lisäksi pitkään kestänyt jää.
Naapureille viherti jo nurmikko kirkkaasti huhtikuussa,kun meillä alkoi pikkasen edes nurmi näyttäytymään Huhtikuun lopulla.Nyt toukokuun aikana kuitenkin nurmi kivasti lähtenyt kasvuun.
Vaikka ne hyttyset tulee riesaksi ja kesällä valitetaan hellettä, kuraa ja hiekkaa tulee 24h/7 sisälle koirien tassuista,niin kyllä sitä kesää taas odotetaan.Pääsisi Jekkakin taas suolle ja uimaan,kun kesä etenisi.

20150425_162302.jpg
Huhtikuun loppu

20150517_093234.jpg
Toukokuun puoliväli.Nurmi kasvaa hitaasti mutta aikavarmasti.Ehkäpä pihassa on paksu nurmi keskikesällä jo.


Rahan tuloa ei voi estää...

...tai siis rahanmenoa ei voi estää.Jekan hieronta ja osteopaattihoitoihin,sekä muiden koirien hierontoihin menee nyt aikamoinen summa rahaa.Isoin summa menee kuitenkin autokouluun,jonne olen päättänyt mennä.Tavoitteena olisi tämänvuoden aikana saada se väliaikainen ajokortti käteen.Koiria on ilmoitettu näyttelyihin,sekä joihinkin kisoihin ja taas olisi loppuvuonna Eestin reissua edessä.Enemmän on menoja kuin tuloja.

Anhavainen20150514_134137_-1.jpg
14.5.2015